- Sistemul ML-FFN este destinat unităţilor care necesită un mare volum de analize; în special pentru separarea cerealelor pe calităţi la silozuri şi în unităţile mari de morărit la realizarea amestecurilor
- Metoda falling-number Hagberg este o metoda vascozimetrica bazata pe degradarea autolitica a amidonului intr-un lapte de amidon de catre α-amilaza
- O activitate α-amilazica crescuta are ca rezultat o vascozitate redusa, care se masoara prin timpul in care o tija metalica cade prin gelul de amidon.
- Indicele de cadere (indicele Hagberg) ofera informatii despre activitatea amilazei (in special, α-amilaza) si despre procesul de fermentatie care are loc in aluatul din faina de grau.
- Metoda indicelui de cădere este o metodă standardizată pe plan mondial pentru determinarea activităţii alfa-amilazice (AACC No 56-81B, ICC No 107/1, ISO/DOS 3093) la grâu, grâu durum, secară şi făinuri rezultate din aceste cereale.
• Aparatul este controlat prin microprocessor cu funcţie dublă / interschmbabila integrata pentru testarea FN si FFN si include un dispozitiv de agitare; unitate de amestecare dubla in cuplaj cu o baie de apa termostata termoreglabila 100°C cu rezervor care mentine constant nivelul apei
• Ecran Tactil "Touch Screen" de dimensiuni generoase pentru afisare parametri si comenzi de control la atingere.
• Indicele de cadere FN si FFN sint afisate in secunde pe display-ul aparatului la sfirsitul operatiei
• Aparatul este livrat in configuratie completa pentru operare imediata
Indice de cadere / sec. | Comentarii |
---|---|
60 – 150 | Activitate amilazica crescuta. Aceasta faina se obtine din grane germinate si utilizarea ei conduce la paine cu miez care ramane lipicios si necopt. Este aproape inutilizabila, mai putin daca este amestecata, in mod corespunzator, cu alte fainuri cu indice de cadere mare. |
150 – 220 | Activitate amilazica superioara aceleia care este normala. Aceasta faina necesita o corectie prin amestecarea cu fainuri cu indice de cadere mare sau prin folosirea unor metode particulare de fabricare a painii. |
220 – 280 | Activitate amilazica normala. |
mai mare › 280 – 300 | Activitate amilazica slaba. Folosirea acestei faini are ca rezultat o paine care nu este dezvoltata, cu volum mic si miez prea uscat. Necesita adaos de malt diastatic. |
S-a constatat din experimentari ca valorile cifrei de cadere (FN) nu se micsoreaza direct proportional cu procentul de boabe incoltite.
Activitatea amilolitica depinde de stadiul de incoltire al bobului. Insuficienta activitatii amilazei poate fi corectata prin adaugarea maltului de cereale sau a α-amilazei fungice.
Aparatul Falling Number ML-FFN este un sistem nou, capabil să lucreze două metode si două probe în paralel.
Rezultatele celor două probe paralele sunt afişate pe un display situat în partea dreaptă a unităţii de amestecare.
Noul sistem încorporează câteva elemente de siguranţă noi, precum şi un design îmbunătăţit.
Dispozitiv pentru determinarea indicelui de cadere alfa-amilaza FN si alfa-amilaza fungica FFN
Acest dispozitiv masoara activitatea alfa-amilazei si activitatea alfa-amilaza fungica existente in faina, pentru a evalua starea de deteriorare si pentru standardizarea produsului; Valoarea obtinuta este deosebit de importanta pentru industria de panificatie;
Posibilitate de a efectua ambele teste: FN (falling number) si FFN (fungal falling number).
Valoare FFN este mai relevanta pentru industria de morarit si panificatie; Astfel, cantitatea de alfa-amilaza fungica care va fi adaugata este conforma cu valoarea FN, iar efectul poate fi vazut prin determinarea FFN
*Pretul si Termenul de livrare este comunicat clientilor prin e-mail!
Solicit oferta personalizata »
*produsele poate fi achizitionate si prin SEAP / SICAP
- Certificat de Conformitate
- Certificat MultiLab ISO 9001 si ISO 14001
- Certificat de garantie si post garantie
Toate drepturile rezervate MultiLab SRL© Romania | Produse si preturi pot fi modificate fara notificare prealabila.