Hanna oferă refractometre digitale portabile pentru măsurarea mai multor parametri, inclusiv: zahăr, brix, baume, salinitate, NaCl, glicol și alcool potențial pentru analize precise în multe industrii, inclusiv alimente, băuturi (suc), vin, acvacultură și multe altele.
- Măsurarea indicelui de refracţie precum si valoarea Brix a solutiilor este simplă, rapidă şi permite utilizatorului să efectueze analize folosind metode standard consacrate
- Probele sunt măsurate după o calibrare prealabilă, simplă, efectuată de către utilizator într-un singur punct cu apă deionizată sau distilată.
- Instrumentul măsoară indicele de refracţie al probei prelevate în câteva secunde şi îl converteşte în % de concentraţie în funcţie de greutate si în % Brix
- Instrumentul elimină incertitudinile asociate măsurătorilor cu refractometre mecanice şi sunt ideale pentru măsurători pe teren.
- Utilizează referinţe recunoscute pe plan internaţional pentru conversia unităţilor de măsură şi pentru compensare termică; pentru măsurare este utilizată ca bază metodologia ICUMSA din lucrarea ICUMSA Methods Book (lucrare recunoscută pe plan internaţional pentru analiza).
- Fanta probei din oțel inoxidabil și protecție împotriva apei IP65 este ușor de curățat și rezistentă la coroziune.
- Carcasa termoplastică din ABS este construită pentru a funcționa în condiții dure de laborator sau pe teren.
- Măsurare ușoară și timp de răspuns rapid, așezați câteva picături din probă în fanta refractometrului și apăsați tasta READ
- Timp de răspuns de 1,5 secunde.
- Compensarea automată cu temperatura (ATC), pentru măsurători extrem de precise.
- Selectarea unității de măsură prin tasta RANGE pentru a parcurge rapid unitățile de măsură, atunci când este cazul.
- Nivelul bateriei și unitatea de măsurare sunt afișate la pornire.
Sistem de prevenire a erorilor bateriei (BEPS), in cazul în care nivelul scăzut al bateriei poate afecta negativ citirile, funcția BEPS afișează intermitent pictograma bateriei pe ecran. Pentru a economisi bateria, refractometrul se oprește automat după trei minute de inactivitate.
Indicele de refracție este o caracteristică optică a unei substanțe și a particulelor dizolvate din ea.
Indicele de refracție al unei substanțe este puternic influențat de temperatură și de lungimea de undă a luminii utilizate pentru măsurarea acesteia. Prin urmare, trebuie să se acorde atenție aparatului sau compensării diferențelor de temperatură și a lungimii de undă. Măsurătorile indicelui de refracție sunt raportate de obicei la o temperatură de referință de 20 ° C (68 ° F), care este considerată a fi temperatura camerei.
Indicele de refracție este definit ca raportul dintre viteza luminii într-un vid și viteza luminii dintr-o substanță. Rezultatul acestei proprietăți este că lumina își va schimba direcția atunci când se deplasează printr-o substanță cu un indice de refracție diferit. Aceasta capacitate se numește refracție.
Atunci când treceți dintr-un material cu un indice de refracție mai mare la unul mai mic, există un unghi critic la care un fascicul de lumină de intrare nu se mai poate refracta, ci se va reflecta în schimb pe interfața dintre cele două substanțe. Aceasta se numește reflexie internă totală.
Unghiul critic poate fi utilizat pentru a calcula cu ușurință indicele de refracție conform ecuației:
sin (Θcritical) = n2 / n1
Unde n2 este indicele de refracție al mediului cu densitate mai mică; n1 este indicele de refracție al mediului cu densitate mai mare.
Un refractometru digital trece o lumină LED printr-o prismă în contact cu proba. Un senzor de imagine determină unghiul critic la care lumina nu mai este refractată prin probă. Algoritmii specializați aplică apoi compensarea automată a temperaturii probei și convertesc indicele de refracție la parametrul specificat.
Model | Domeniu |
---|---|
HI96800 | 1.3300 la 1.5080 nD |
1.3330 la 1.5040 nD₂₀ | |
0.0 la 85.0% Brix | |
HI96801 | 0 la 85% Brix |
HI96802 | 0 la 85% masă (% w/w fructoză) |
HI96803 | 0 la 85% masă (% w/w glucose) |
HI96804 | 0 la 85% masă (% w/w zahăr invertit) |
Solicit oferta personalizata »
*produsele poate fi achizitionate si prin SEAP / SICAP
Model | Domeniu |
---|---|
HI96811 | 0 la 50% Brix |
HI96812 | 0 la 28°Baumé |
HI96813 | 0 la 50% Brix |
0 to 25% V/V Potential Alcohol | |
HI96814 | 0 la 50% Brix |
0 to 230°Oechsle | |
0 la 42°KMW | |
HI96816 | 4.9 la 56.8% V/V potential alcohol (10 to 75% Brix)* |
HI96841 | Placă de la 0 la 30 ° |
Solicit oferta personalizata »
*produsele poate fi achizitionate si prin SEAP / SICAP
Model | Domeniu |
---|---|
HI96821 | 0 la 28 g/100 g |
0 la 34 g/100 mL | |
0 la 26 °Baumé | |
1.000 la 1.216 gravitatia specifică (S.G.) |
Solicit oferta personalizata »
*produsele poate fi achizitionate si prin SEAP / SICAP
Model | Domeniu |
---|---|
HI96822 | 0 la 50 PSU |
0 la 150 ppt | |
1.000 la 1.114 gravitatia specifică (S.G.) |
Solicit oferta personalizata »
*produsele poate fi achizitionate si prin SEAP / SICAP
Model | Domeniu |
---|---|
HI96831 | 0 la 100% % Volum (% v/v) |
0 la -50°C punct de inghet (FP) | |
HI96832 | 0 la 100% % Volum (% v/v) |
0 la -51°C punct de inghet (FP) |
Solicit oferta personalizata »
*produsele poate fi achizitionate si prin SEAP / SICAP
░ MultiLab Romania
Toate drepturile rezervate MultiLab SRL© Romania | Produse si preturi pot fi modificate fara notificare prealabila.