Tester Indicele de cadere

Home Contact Service

Distribuitor autorizat in Romania pentru produsele

site_cereale_cisa divizoare_cereale_burkle moara_cereale_IKA concasoare_cereale_retsch anallizoare_cereale_velp

 

ro Aparate de procesare si analiza pentru industria Cerealelor si seminte oleaginoase » Analizor indice de cadere / Falling Number

uk Grain & Cereals Processing and Analyzing Equipments » Alpha Amylase Activity Measurment » Falling Number apparatus





Aparat pentru determinarea indice de cadere "falling number" / Model ML-FFN

Metoda falling-number Hagberg este o metoda vascozimetrica bazata pe degradarea autolitica a amidonului intr-un lapte de amidon de catre α-amilaza .. mai multe »


analizor indice de cadere

Indice de cadere / Numar de cadere / Falling Number:

Falling number & Fungal Falling Number (FN and FFN) Double tube system


O activitate α-amilazica crescuta are ca rezultat o vascozitate redusa, care se masoara prin timpul in care o tija metalica cade prin gelul de amidon.

• Indicele de cadere (indicele Hagberg) ofera informatii despre activitatea amilazei (in special, α-amilaza) si despre procesul de fermentatie care are loc in aluatul din faina de grau.
• Metoda indicelui de cădere este o metodă standardizată pe plan mondial pentru determinarea activităţii alfa-amilazice (AACC No 56-81B, ICC No 107/1, ISO/DOS 3093) la grâu, grâu durum, secară şi făinuri rezultate din aceste cereale.


Prezentare
Aparatul Falling Number ML-FFN este un sistem nou, capabil să lucreze două metode si două probe în paralel. Rezultatele celor două probe paralele sunt afişate pe un display situat în partea dreaptă a unităţii de amestecare. Noul sistem încorporează câteva elemente de siguranţă noi, precum şi un design îmbunătăţit.

Dispozitiv pentru determinarea indicelui de cadere alfa-amilaza FN si alfa-amilaza fungica FFN
Acest dispozitiv masoara activitatea alfa-amilazei si activitatea alfa-amilaza fungica existente in faina, pentru a evalua starea de deteriorare si pentru standardizarea produsului; Valoarea obtinuta este deosebit de importanta pentru industria de panificatie;
Posibilitate de a efectua ambele teste: FN (falling number) si FFN (fungal falling number).
Valoare FFN este mai relevanta pentru industria de morarit si panificatie; Astfel, cantitatea de alfa-amilaza fungica care va fi adaugata este conforma cu valoarea FN, iar efectul poate fi vazut prin determinarea FFN



Avantaje:
• Aparatul este controlat prin microprocessor cu funcţie dublă / interschmbabila integrata pentru testarea FN si FFN si include un dispozitiv de agitare; unitate de amestecare dubla in cuplaj cu o baie de apa termostata termoreglabila 100°C cu rezervor care mentine constant nivelul apei
• Ecran Tactil "Touch Screen" de dimensiuni generoase pentru afisare parametri si comenzi de control la atingere.
• Indicele de cadere FN si FFN sint afisate in secunde pe display-ul aparatului la sfirsitul operatiei
• Aparatul este livrat in configuratie completa pentru operare imediata


Domeniul de Aplicatii
Sistemul ML-FFN este destinat unităţilor care necesită un mare volum de analize; în special pentru separarea cerealelor pe calităţi la silozuri şi în unităţile mari de morărit la realizarea amestecurilor.



Specificatii tehnice:
• Multi-parametri: precum temperatura din cazan, temperatura de testare, timpul, numele companiei, corectia altitudinii, FN, corectia rezultatelor FN si FFN pot fi vizualizate pe acelasi ecran;
• Posibilitatea schimbarii modulului de testare din FN in FFN sau invers, prin simpla apasare a unui buton;
• Auto- corectari ale valorii FN si FFN in functie de nivel;
• Baia de apa si controloarele sunt situate separat (conform IP de siguranta a operatorului); Acest lucru previne problemele cauzate de scurgerile de apa sau de raspandire a caldurii in componentele electronice;
• Schimbarea modului de testare (FN la FFN si invers) se face la apăsarea unui singur buton pe ecranul tectil
• Auto-ajustare a umiditatii ,greutatii/umiditatii probei la 15% respectiv la 14% se face automat
• Calculeaza si printeaza rezultatele dupa fiecare test
• Calculeaza numarul lichefiere (Liquefaction Number)
• Calculeaza suplimentul de malt
• Calculeaza amestecurile de proba
• Introduce numarul de identificare al probei direct in sistem
• Imprimanta: data, timpul, temperatura in baie de incalzire, temperatura testului efectuat, timpul efectuat pentru fiecare test in parte, extrasul de rezultate, informatii despe operatorul sau numele firmei poate fie afisate pe ecranul sistemului.
• Nu este nevoie sa folositi tabelele de calcul si conversie pentru calcularea valorilor la nivelul marii.
• Posibilitatea afisarii ambelor indice de FN, a celor de locatie si la nivelul marii.



Despre Indice de cadere

Metoda este utilizata, pe larg, in comert pentru a masura gradul de incoltire al granelor. De asemenea, enzimele endogene sunt binecunoscute pentru efectele lor adverse in cazul incoltirii inainte de recoltare.
Determinarea indicelui de cadere (falling number), un test empiric care se bazeaza pe capacitatea α-amilazei endogene de a reduce vascozitatea suspensiilor de faina tratate la cald, este folosita, pe scara mare, in industria de morarit si panificatie pentru a estima, aprecia calitatea de panificatie a fainii.

Falling number – indicele de cadere este invers proportional cu activitatea α-amilazica a fainii si domeniul acceptabil depinde de tipul de produs cerealier. De exemplu, in graul incoltit, cu un falling number scazut, dextrinele formate prin actiunea α-amilazei au ca rezultat un miez al painii lipicios si gumos.
Incoltirea cerealelor inaintea recoltarii reprezinta unul din subiectele diferitelor simpozioane, reliefand efectele enzimelor in timpul germinarii si, de asemenea, influenta in industriile de morarit si panificatie si a berii.

Valorile indicelui de cadere sunt invers proportionale cu activitatea amilazei.




Valori ale indicelui de cadere si influenta lor asupra fainii

Indice de cadere / sec. Comentarii
60 – 150 Activitate amilazica crescuta.
Aceasta faina se obtine din grane germinate si utilizarea ei conduce la paine cu miez care ramane lipicios si necopt. Este aproape inutilizabila, mai putin daca este amestecata, in mod corespunzator, cu alte fainuri cu indice de cadere mare.
150 – 220 Activitate amilazica superioara aceleia care este normala.
Aceasta faina necesita o corectie prin amestecarea cu fainuri cu indice de cadere mare sau prin folosirea unor metode particulare de fabricare a painii.
220 – 280 Activitate amilazica normala.
mai mare › 280 – 300 Activitate amilazica slaba.
Folosirea acestei faini are ca rezultat o paine care nu este dezvoltata, cu volum mic si miez prea uscat. Necesita adaos de malt diastatic.

S-a constatat din experimentari ca valorile cifrei de cadere (FN) nu se micsoreaza direct proportional cu procentul de boabe incoltite.
Activitatea amilolitica depinde de stadiul de incoltire al bobului. Insuficienta activitatii amilazei poate fi corectata prin adaugarea maltului de cereale sau a α-amilazei fungice.


solicit oferta pret »


*Important: acest site este unul de prezentare! Date tehnice; Poze afisate si Preturile sunt cu titlu informativ se pot schimba fara notificare prealabila .. cititi rubrica Legal »



| Despre noi | Identitate | Referinte | Contact | Harta-Site | Legal | Conditii generale | Intrebari frecvente | Asistenta pe Email | Service on-line | Assistenta on-line|