aparat_densitate_cereale

Cel mai bine vandut umidometru de cereale din Europa

 
 

Sistem Falling Number

Modele ML-FN si ML-FFN

Aparat pentru determinarea Indice de cadere / Numar de cadere

Falling number & Fungal Falling Number (FN and FFN) Double tube system


produsul poate fi achizitionat si prin SEAP


Solicit oferta personalizata :: RFQ »

Caracteristici generale
Metoda falling-number Hagberg este o metoda vascozimetrica bazata pe degradarea autolitica a amidonului intr-un lapte de amidon de catre α-amilaza
O activitate α-amilazica crescuta are ca rezultat o vascozitate redusa, care se masoara prin timpul in care o tija metalica cade prin gelul de amidon.
• Indicele de cadere (indicele Hagberg) ofera informatii despre activitatea amilazei (in special, α-amilaza) si despre procesul de fermentatie care are loc in aluatul din faina de grau.
• Metoda indicelui de cădere este o metodă standardizată pe plan mondial pentru determinarea activităţii alfa-amilazice (AACC No 56-81B, ICC No 107/1, ISO/DOS 3093) la grâu, grâu durum, secară şi făinuri rezultate din aceste cereale.

Specificatii tehnice
Aparatul Falling Number ML-FFN este un sistem nou, capabil să lucreze două metode si două probe în paralel.
Rezultatele celor două probe paralele sunt afişate pe un display situat în partea dreaptă a unităţii de amestecare. Noul sistem încorporează câteva elemente de siguranţă noi, precum şi un design îmbunătăţit.
Dispozitiv pentru determinarea indicelui de cadere alfa-amilaza FN si alfa-amilaza fungica FFN
Acest dispozitiv masoara activitatea alfa-amilazei si activitatea alfa-amilaza fungica existente in faina, pentru a evalua starea de deteriorare si pentru standardizarea produsului; Valoarea obtinuta este deosebit de importanta pentru industria de panificatie;
Posibilitate de a efectua ambele teste: FN (falling number) si FFN (fungal falling number).
Valoare FFN este mai relevanta pentru industria de morarit si panificatie; Astfel, cantitatea de alfa-amilaza fungica care va fi adaugata este conforma cu valoarea FN, iar efectul poate fi vazut prin determinarea FFN

Avantaje:
• Aparatul este controlat prin microprocessor cu funcţie dublă / interschmbabila integrata pentru testarea FN si FFN si include un dispozitiv de agitare; unitate de amestecare dubla in cuplaj cu o baie de apa termostata termoreglabila 100°C cu rezervor care mentine constant nivelul apei
• Ecran Tactil "Touch Screen" de dimensiuni generoase pentru afisare parametri si comenzi de control la atingere.
• Indicele de cadere FN si FFN sint afisate in secunde pe display-ul aparatului la sfirsitul operatiei
• Aparatul este livrat in configuratie completa pentru operare imediata

Domeniul de Aplicatii
Sistemul ML-FFN este destinat unităţilor care necesită un mare volum de analize; în special pentru separarea cerealelor pe calităţi la silozuri şi în unităţile mari de morărit la realizarea amestecurilor.

Date tehnice
• Multi-parametri: precum temperatura din cazan, temperatura de testare, timpul, numele companiei, corectia altitudinii, FN, corectia rezultatelor ML-FN si ML-FFN pot fi vizualizate pe acelasi ecran;
• Posibilitatea schimbarii modulului de testare din FN in FFN sau invers, prin simpla apasare a unui buton;
• Auto- corectari ale valorii FN si FFN in functie de nivel;
• Baia de apa si controloarele sunt situate separat (conform IP de siguranta a operatorului); Acest lucru previne problemele cauzate de scurgerile de apa sau de raspandire a caldurii in componentele electronice;
• Schimbarea modului de testare (FN la FFN si invers) se face la apăsarea unui singur buton pe ecranul tectil
• Auto-ajustare a umiditatii ,greutatii/umiditatii probei la 15% respectiv la 14% se face automat
• Calculeaza si printeaza rezultatele dupa fiecare test
• Calculeaza numarul lichefiere (Liquefaction Number)
• Calculeaza suplimentul de malt
• Calculeaza amestecurile de proba
• Introduce numarul de identificare al probei direct in sistem
• Imprimanta: data, timpul, temperatura in baie de incalzire, temperatura testului efectuat, timpul efectuat pentru fiecare test in parte, extrasul de rezultate, informatii despe operatorul sau numele firmei poate fie afisate pe ecranul sistemului.
• Nu este nevoie sa folositi tabelele de calcul si conversie pentru calcularea valorilor la nivelul marii.
• Posibilitatea afisarii ambelor indice de FN, a celor de locatie si la nivelul marii.

Despre Indice de cadere
Metoda este utilizata, pe larg, in comert pentru a masura gradul de incoltire al granelor. De asemenea, enzimele endogene sunt binecunoscute pentru efectele lor adverse in cazul incoltirii inainte de recoltare.
Determinarea indicelui de cadere (falling number), un test empiric care se bazeaza pe capacitatea α-amilazei endogene de a reduce vascozitatea suspensiilor de faina tratate la cald, este folosita, pe scara mare, in industria de morarit si panificatie pentru a estima, aprecia calitatea de panificatie a fainii.
Falling number – indicele de cadere este invers proportional cu activitatea α-amilazica a fainii si domeniul acceptabil depinde de tipul de produs cerealier. De exemplu, in graul incoltit, cu un falling number scazut, dextrinele formate prin actiunea α-amilazei au ca rezultat un miez al painii lipicios si gumos.
Incoltirea cerealelor inaintea recoltarii reprezinta unul din subiectele diferitelor simpozioane, reliefand efectele enzimelor in timpul germinarii si, de asemenea, influenta in industriile de morarit si panificatie si a berii.
Valorile indicelui de cadere sunt invers proportionale cu activitatea amilazei.

Valori ale indicelui de cadere si influenta lor asupra fainii

Indice de cadere / sec. Comentarii
60 – 150 Activitate amilazica crescuta.
Aceasta faina se obtine din grane germinate si utilizarea ei conduce la paine cu miez care ramane lipicios si necopt. Este aproape inutilizabila, mai putin daca este amestecata, in mod corespunzator, cu alte fainuri cu indice de cadere mare.
150 – 220 Activitate amilazica superioara aceleia care este normala.
Aceasta faina necesita o corectie prin amestecarea cu fainuri cu indice de cadere mare sau prin folosirea unor metode particulare de fabricare a painii.
220 – 280 Activitate amilazica normala.
mai mare › 280 – 300 Activitate amilazica slaba.
Folosirea acestei faini are ca rezultat o paine care nu este dezvoltata, cu volum mic si miez prea uscat. Necesita adaos de malt diastatic.

S-a constatat din experimentari ca valorile cifrei de cadere (FN) nu se micsoreaza direct proportional cu procentul de boabe incoltite.
Activitatea amilolitica depinde de stadiul de incoltire al bobului. Insuficienta activitatii amilazei poate fi corectata prin adaugarea maltului de cereale sau a α-amilazei fungice.

Main features
Large color TOUCH PANEL display with 140*180 mm
Touch Panel facilitates to see all test functions on the same display and prevent user from going through many submenus to pass another test mode.
Measures FN conforming to international standarts (ICC and AACC Standard methods)
Single Analysis System
Segregation of sound and sprouted grain to save money and ensure quality
Possibility to perform;
- Classical Falling Number Test in wheat flour and meal
-Falling Number Test in wheat flour with Altitude Correction
- Falling Number Test in meal of wheat,durum,rye and barley with Altitude Correction
-Fungal Falling Number Test to measure alpha amylase activity of the flour which was improved by alpha amylase.
The information regarding the Fungal Falling Number is for optimizing use of additives and calculation of malt or fungal addtives. Possiblity to change the test mode with only one button touch.
Automatic altitude correction and automatic recalculation of FN results
Correction of sample weight both for 15% and 14% moisture basis and for FFN test
Correction of FN results according to moisture content of the sample(MOISTURE FN)
Correction of FN results according to sample weight (MOISTURE GR)
Calculates and prints the mean value after each double analysis
Calculates Liquefaction Number
Calculation of Blends
Sample identifications can be entered to the system seperately
Integrated Printer ,possibility to set print out results
Date,time,temperature in the boiler,test temperature ,test results,company details,test mode,warning messages can be viewed on the display
The latest test results can be viewed on the dislpay and archived
Easy-to-use,accurate, fast and simple-to-interpret
Water-bath component and the controller are separate. This might prevent both problems related to water spillage or spread of heat into the electronics. We have to remember here that the water-baths are capable of going up to 100°C
Why measure the alpha-amylase activity?
Alpha-amylase activity has great influence upon the quality of baked goods, pasta, and noodles. Sprout damage is caused by alpha-amylase, which is a naturally occurring enzyme in grain that increases in concentration during wet harvests.
The Falling Number (FN) method is a fast and easy test to determine alpha-amylase activity in order to detect sprout damage.
FN method is the World Wide Standard for measuring alpha-amylase activity in both flour and meal of wheat, durum, rye, barley, other grains and malted cereals.
CE certified


echipa_multilab

Solutions for science, industry and safety systems

Suntem bucurosi sa te ajutam ... Fie ca vrei sa comanzi si nu esti sigur care este cea mai buna alegere, sau vrei sa afli mai multe despre serviciile noastre, consultantii nostri Iti raspund la orice intrebare
Pentru orice detalii suplimentare tehnice sau comerciale sintem la dispozitia Dvs.
direct Tel. +4 021 312 7144 / 45
sau

service_reparatie_aparatura_laborator

Superior Service
MultiLab's aim is to differentiate ourselves and add value to our customers, by providing superior service throughout the sales and after-care processes :: Preventative Maintenance - Calibration - Repair - Validation .. more »
Centru service autorizat de producator
Service - Mentenantei preventive - Reparati - Consumabile - Piese de schimb, pentru aparatura si instrumente de analioza detectie si control .. mai multe »

Localizare MultiLab

multilab_laboratories

*Important
acest site este unul de prezentare! date tehnice; poze afisate si preturile sunt cu titlu informativ se pot schimba fara notificare prealabila! detalii »
MultiLab© SRL reserve the right to change products and prices without notice.

All rights Reserved MultiLab© SRL Romania 2003 - 2017