Clasificarea filtrelor si hartie de filtru

tipuri_hartie_filtrante

Importator & Distribuitor autorizat in Romania pentru vanzare - service produsele

filtre_filtros_annoia filtre_rocker filtre_prat_dumas flitre_merck_millipore
home Home :: contact Contact :: service Service :: laboratoare Produse
 


ro Filtre si sisteme de filtrare » Hartie de filtru » Tipuri de hartie de filtru :: Alegerea tipul hartiei de filtru

uk Filters & Filtration system » Filter Paper » Filter Paper Types & Filter type SelectionClasificarea filtrelor

Procesul de filtrare :: Viteza de filtrare :: Cum functioneaza hartia de filtru :: Filtre de hartie cantitativa :: Filtre de hartie cartonata calitativa :: Filtre de hartie fara cenusa


  1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » 10 » 11 » 12 » 13 » 14 »
viteza_filtrare

Filtrarea este procesul de separare a doua substante cu stari fizice diferite. Ea este utilizata pentru separarea de solide din lichide tulburi (filtrat),gaze pure sau alte solide.Hartia de filtru este in general utilizata pentru separarea de substante aflate în stari fizice diferite.
Hartia contine materiale absorbante poroase; Structura sa fibroasa formeaza un sistem capilar, cu pori dependenti ca marime si numar de materialul brut utilizat

Alegeti tipul optim de hartie de filtru adecvata cerintei Dv.
Pentru o filtrare efectiva este esentiala alegerea corecta a hartiei de filtru
Tehnica de lucru, de ex. daca procesul de filtrare este gravitational, vacuumatic sau sub presiune, sau daca acesta are loc intr-o pilnie din sticla simpla sau una Büchner, într-un alt sistem sau într-o presa de filtrare, are o mare influenta asupra alegerii hartiei de filtru potrivite.
In plus, mai trebuie mentionati factorii reprezentati de cantitatea si caracteristicile mediului de filtrat, marimea particulelor de solid de separat si gradul de puritate necesar.

Pentru a va usura gasirea tipului corect cutiile sint marcate cu puncte colorate cu semnificatiile urmatoare:
Punct albastru » Hartie de filtru pentru analize cantitative »
Punct negru » Hartie filtru cartonata pentru analize cantitative »
Punct verde » Hartie de filtru, cenusa medie, pentru analize cantitative »
Punct rosu » Hartie de filtru uz general pentru analize cantitative »

Cum functioneaza hartia de filtru ?
Aceasta este un filtru de profunzime, al carui eficienta este influentata de un intreg complex de caracteristici : retinere mecanica a particulelor, capacitate de absorbtie, valoare pH, calitate suprafata, grosime si rigiditate hartie de filtru, precum si forma, densitate si cantitate de particule de filtrat. Substantele separate produc “depozite” pe suprafata filtrului, care (in functie de densitate) afecteaza tot mai mult procesul de filtrare si astfel in mod esential capacitatea de separare.
Nu este astfel posibila existenta unui filtru “perfect si ideal”, dorit de unii utilizatori cu o înalta rata de separare dar si cu un debit de filtrare ridicat.
In practica, este importanta alegerea unui filtru perfect adaptat care sa asigure in fiecare caz cea mai optima separare cantitativa posibila, cu un consum de timp rezonabil pentru procesul de filtrare.


  1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » 10 » 11 » 12 » 13 » 14 »


hartie_filtru_medicale

*Important: acest site este unul de prezentare! Date tehnice; Poze afisate si Preturile sunt cu titlu informativ se pot schimba fara nutificare prealabila .. cititi rubrica Legal »

Produse corelate
filtre_medicale

Sistem de filtrare sub vid
Adecvat pentru filtrarea solutiilor impure, solutii alcaline sau agresive, solutii tampon, biologice inerte si non-corozive, solventi AAS, HPLC si GC, pentru analiza reziduurilor microscopice, controlul particulelor.

... mai multe »»
cotatie_pret

Solicit oferta de pret »
Request / Price quotation »informati

Consultatnta Tehnica »
Technical consultancy »service_aparatura_laborator

Service - Mentenanta - Reparati - Consumabile - Piese de schimb, pentru echipamente si instrumente de testare masura si control » 
Urmareste-ne ⇝ multilab_twitter multilab_linkedin multilab_facebook

| Despre noi | Identitate | Referinte | Contact | Harta-Site | Legal | Conditii generale | Intrebari frecvente | Asistenta pe Email | Service on-line | Assistenta on-line|