Luminometru igiena ATP / AMP portabil

Monitorizare si control igiena

ro Igiena muncii - sanatate in munca - securitate alimentara si sanitara » Aparate de inspectie si evaluarea starii de igiena » Aparate pentru masurarea ATP si AMP »

uk Hygiene Monitoring & Inspection Systems » ATP- AMP Measurement & Evaluation

Instrument de masura pentru controlul rapid al igienei alimentare :: Luminometru portabil pentru monitorizarii igienei suprafetelor prin detectie ATP + AMP

Instrumente si dozimetre pentru monitorizare inspectie detectie si control conform normele de securitate EU si nationale

Luminometru portabil pentru verificarii si monitorizarii igienei prin detectie ATP + AMP

Performance evaluation test for the ATP + AMP wiping testing instrument :: ML PD-30


Pret : la cerere


Livrare: 7 - 10 zile lucratoare


Certificat de conformitate + Aviz ministerul sanatatii


produsul poate fi achizitionat si prin SEAP


solicit oferta personalizata »

În toate domeniile în care trebuie implementate conceptele HACCP, gradul de curăţenie si igiena are un rol important.
Setule Lumitester MLPD30 şi LuciPac Pen vă oferă în timp record certitudinea salubrităţii spaţiilor de lucru.
Cu ajutorul acestor dispozitive unitatii sanitare, producătorii de alimente, dar şi angajaţii spaţiilor de agrement din staţiuni balneare, saune sau bazine de înot măsoară contaminarea cu germeni.

Procedeul patentat al Lumitester MLPD30 se bazează pe măsurarea bioluminiscenţei. Aceasta apare în cadrul descompunerii enzimatice a adenozinei trifosfat ( ATP ) şi a adenozinei monofosfat ( AMP ) în prezenţa enzimei luciferază şi a enzimei piruvat fosfat dikinazic.
ATP şi AMP sunt molecule prezente în celulele tuturor fiinţelor vii; indiferent dacă este vorba de animale, plante, mucegai, drojdie sau bacterii. AMP se formează din ATP în bacterii când acestea se găsesc în stare de repaus şi îşi reduc metabolismul. În alimentele tratate termic, în prezenţa căldurii şi a enzimelor, ATP se descompune în AMP; Aceste resturi de alimente reprezintă mediul ideal pentru microbii ubicui a căror înmulţire contaminează alte produse ale procesului.
Măsurătorile ATP clasice nu indică acest AMP în resturile organice, putând astfel furniza doar o determinare mai puţin exactă a gradului de igienă. Măsurătorile efectuate prin metoda detectării colorimetrice a proteinelor necesită un timp de măsurare mai lung şi prezintă o sensibilitate considerabil redusă.
Cu Lumitester MLPD30 şi LuciPac Pen veţi măsura exact gradul de contaminare. Graţie măsurătorii simultane veţi obţine rezultate fidele, care îndeplinesc exemplar prevederile legale.

Domenii de aplicaţii
• Suprafete in spitale, clinici, unitati sanitare, camine de batrani
• Bucătăriile industriale de catering, industria alimentara, spitalele, companiile cu profil medical şi farmaceutic asigură cu ajutorul acestor dispozitive siguranţa igienică în spaţiile de producţie.
• Restauratorii verifică prezenţa impurităţilor pe opere de artă.
• Companiile aeriene controlează în timp real curăţenia icinetelor şi a toaletelor din avioane.
• Fabrici de industria alimentara si CIP-curatenie la locul de munca
• Igiena personala
• Spalatorii industriale si sanitare
• unitatii sportive, baii publice, piscine, salii de fitness, etc.

Avantaje
• Determinarea contaminarii in mai putin de 20 secunde.
• Permite actiuni rapide pentru HACCP in industria alimentara si farmaceutica
• Poate fi utilizat la fel de bine si pe suprafete lichide
Monitorizare extrem de simplă şi rapidă a igienei
Avantajele combinaţiei dintre Lumitester MLPD30 (aparatul) şi LuciPac Pen (prelevator de proba):
1. Operare extrem de simplă şi sigură
2. Procedeu patentat de măsurare simultană a AMP şi ATP pentru o sensibilitate sporită
3. Luciferază patentată şi tolerantă la detergenţi pentru rezultate corecte
4. Tehnologia de circuit patentată sporeşte stabilitatea luminiscenţei şi prelungeşte semnalul
5. Mobilitate extremă: cel mai mic şi mai uşor aparat din lume
6. Metodă de măsurare deosebit de rapidă şi precisă
Ce indică valoarea măsurată despre gradul de igienă
Determinaţi valorile limită prevăzute pentru suprafaţa curăţată.
Pentru suprafeţe plane şi netede ( ca de ex. Sticlă sau metal ) este în mod normal suficientă o valoare limită de 200 RLU.
În cazul suprafeţelor neregulate ( de ex. produse din plastic sau care prezintă zgârieturi ) de regulă nu trebuie depăşite 500 RLU.
Efectuaţi controlul întotdeauna după curăţare, dar înainte de dezinfectare şi sterilizare. Numai astfel veţi obţine valori concludente.
Stabiliţi apoi, în funcţie de rezultatele controlului, măsurile adecvate.
Suprafeţele care se dovedesc a nu fi igienice şi sterile trebuie din nou curăţate şi după aceea verificate.

Analiză igienică în 30 de secunde
Prelevaţi probe cu sistemul LuciPac Pen steril, soluţia de detergent a LuciPac Pen serveşte la eliberarea de ATP şi AMP. În contact cu sistemul de enzime de substrat ( luciferină-luciferază ) din licurici, ATP şi AMP degajă lumină într-o reacţie enzimatică ciclică ( tehnologie patentată de ciclu AMP-ATP ).
Gradul de luminiscenţă se află în raport direct cu cantitatea prezentă de ATP-AMP şi poate fi cuantificată cu ajutorul Lumitester MLPD30 în unităţi relative de lumină ( RLU ) . Cu cât e mai mare cantitatea de bioluminiscenţă măsurată, cu atât e mai mare gradul de contaminare. Întreaga procedură durează mai puţin de 30 de secunde.
Aceasta înseamnă că, fără a recurge la îmbogăţire sau incubaţie, puteţi determina după cel mult o jumătate de minut gradul de contaminare cu resturi organice, ca de ex. bacterii. O caracteristică suplimentară a enzimei licuriciului, reproduse prin tehnologie genetică patentată, este toleranţa la detergenţi. Astfel, eventualele resturi de substanţe de curăţat nu inhibă reacţia; măsurătoarea şi rezultatul vor fi autentice.

Indicatii de utilizare
1. Umeziţi tamponul cu apă ( în cazul în care suprafaţa ce trebuie examinată este complet uscată ) şi ştergeţi cu acesta peste obiectul care trebuie testat. Introduceţi tamponul înapoi în învelitoarea sa şi apăsaţi o dată.
2. Agitaţi LuciPac Pen de mai multe ori (prin mişcare verticală în jos), astfel încât întregul lichid să se scurgă în capsula de reacţie şi lăsaţi lichidul să reacţioneze cu reagentul.
3. Introduceţi apoi bastonaşul LuciPac Pen în aparat şi apăsaţi butonul Start Măsurarea gradului de curăţenie durează doar 10 secunde. Rezultatul măsurării contaminărilor invizibile va fi afişat ca valoare numerică în RLU.
aparat_test_igiena

Analiză igienică în 30 de secunde
Prelevaţi probe cu sistemul LuciPac Pen steril, soluţia de detergent a LuciPac Pen serveşte la eliberarea de ATP şi AMP. În contact cu sistemul de enzime de substrat ( luciferină-luciferază ) din licurici, ATP şi AMP degajă lumină într-o reacţie enzimatică ciclică ( tehnologie patentată de ciclu AMP-ATP ).
Gradul de luminiscenţă se află în raport direct cu cantitatea prezentă de ATP-AMP şi poate fi cuantificată cu ajutorul Lumitester MLPD30 în unităţi relative de lumină ( RLU ) . Cu cât e mai mare cantitatea de bioluminiscenţă măsurată, cu atât e mai mare gradul de contaminare. Întreaga procedură durează mai puţin de 30 de secunde.
Aceasta înseamnă că, fără a recurge la îmbogăţire sau incubaţie, puteţi determina după cel mult o jumătate de minut gradul de contaminare cu resturi organice, ca de ex. bacterii. O caracteristică suplimentară a enzimei licuriciului, reproduse prin tehnologie genetică patentată, este toleranţa la detergenţi. Astfel, eventualele resturi de substanţe de curăţat nu inhibă reacţia; măsurătoarea şi rezultatul vor fi autentice

Metoda de detectie AMP + ATP ATP_detector
Tehnologie patentată de circuit AMP-ATP
Lumitester PD20 oferă posibilitatea măsurării ATP şi AMP ca parte a ciclului ATP. Aceasta oferă utilizatorilor un grad sporit de siguranţă.
lumitester_pd-30
Stabilitatea luminiscenţei
Tehnologia de circuit patentată şi măsurarea AMP facilitează o sporire a sensibilităţii, o identificare mai exactă a eventualelor resturi de alimente, precum şi un semnal luminos stabil.
luminometru_bioluminiscentei
Indicare ATP-AMP vs. Indicare proteine
Indicarea ATP şi AMP este cu mult mai sensibilă în comparaţie cu indicarea proteinei prin decolorare.
Măsurarea ATP-AMP se distinge printr-o linearitate remarcabilă pe parcursul întregului domeniu de măsurare.

 

Specificatii tehnice
Luminometer ML-PD30 compact portabil, care ajuta la evaluarea contaminarii biologice si la monitorizarea igienei, functionand pe principiul bioluminescentei ATP (Adenozin trifosfat).
Combina sensibilitatea extrema, utilizarea usoara si pretul accesibil pentru o ultra rapida evaluare a starii de igiena.
Luminometer ML-PD30 masoara rapid si cu usurinta valoarea ATP, care furnizeaza informatii cu privire la gradul de curatenie in spatiile de productie si asupra reziduurilor biologice.
Luminometrul masoara nivelul de luminiscenta pe baza unei reactii biochimice dintre *ATP (Adenozina trifosfat) si enzima Luciferase. Licuricii genereaza lumina printr-o reactie interna intre ATP-ul propriu si enzima denumita Luciferase.
Analiza luminiscentei permite masurarea cu un inalt grad de sensibilitate comparativ cu alte metode, ceea ce permite detectarea celor mai slabe urme de emisie luminoasa.
Luminometrul furnizeaza aproape instantaneu expresia numerica a gradului de curatenie al obiectului testat.
Lucipac – swab pentru prelevare mostre, contine reactiv enzimatic tolerant la solutii de spalare (detergenti), ceea ce inseamna ca procesul de masurare nu este afectat de eventuale resturi de detergenti.
Luminometer ML-PD20 are un program incorporat, care faciliteaza prezentarea pe afisaj a rezultatelor, fie in unitati RLU, fie in grade de murdarie(CLEAN/WARN/DIRTY; CURAT/FOLOSIT/MURDAR).
Acest sistem poate fi parte integranta a HACCP (analiza pericolelor si controlul punctelor critice).

Caracteristici tehnice
Luminometru portabil :: Aparat Lumitester ML PD30
Monitorizare fiabilă a lichidelor, precum şi a suprafeţelor uscate şi umede
Măsurarea patentată a ATP şi AMP măreşte sensibilitatea
Memorie pentru 2000 de măsurători
200 moduri de operare
Măsurare în unităţi RLU – Relative Light Units (unităţi relative de lumină)
Cel mai mic aparat din lume
Cel mai uşor aparat din lume
Gata de utilizare după 8 secunde
Auto-calibrare
Aparatul poate fi trimis la furnizor pentru verificări, ocazie cu care acesta va fi recalibrat şi certificat
Transfer de date prin USB către computer
Documentarea rezultatelor
Posibilitate de analiză grafică a rezultatelor
Software uşor de operat, pe bază Excel
Software în limba engleză facilitează utilizarea internaţională
Definirea propriilor valori limită pentru monitorizarea individuală a punctelor de control
Termen de garanţie 1 an
Prevăzut cu marcaj CE şi produs conform ISO 9001
Tampon de prelevare LuciPac Pen
Prelevator mostre (swab) sigilat şi incasabil
Utilizabil pentru lichide, precum şi pentru suprafeţe umede şi uscate
Tampoane prelevabile individual din ambalajul cu autoînchidere: 5 x 20 tampoane
Enzime tolerante la detergenţi – procesul de măsurare nu este afectat de eventualele resturi de soluţii de curăţare
Stabilitate mare a tamponului la temperatura mediului
La 2°C până la 8°C termen de valabilitate de până la un an
Sensibilitate maximă datorită procesului patentat de măsurare simultană a AMP şi ATP

Date tehnice
Aparat Lumitester ML PD30
Domeniu de masura: 0 – 999,999 RLU
Timp de măsurare: 10 sec
Rezultatul măsurătorii în RLU – unităţi relative de lumină
Memorie pentru măsurători: 2000
Afişaj: LCD
Transfer de date: cablu USB
Sursa de energie: 2 x baterii AA
Dimensiuni: 65 x 175 x 32 mm
Greutate: 235 g ( fără baterii )
Conţinutul livrării 2 x baterii alcaline AA, periuţă de curăţat, bandă, ghid succint, CD-ROM cu software de analiză a datelor pentru PC
COD produs 1402653
LuciPac PEN
Tipul produsului: tampon, reactiv de extracţie ATP, reactiv de analiză a tipului, inclusiv reactiv de luminiscenţă
Ambalaj: Un kit conţine 5 cutiuţe de aluminiu, fiecare cutiuţă conţine 20 tampoane (în total 100 tampoane). Tampoanele, respectiv cutiuţele sunt prelevabile individual din ambalaje cu autoînchidere.
Păstrare: La 2 – 8°C până la un an după data producţiei; la 20°C până la o lună. Este interzisă congelarea tampoanelor.
COD produs: 1002671

The purpose of the test is to perform measurement using various types of solutions for 5 models of the hygiene monitoring systems and compare the performances of the models.
The following 5 items were tested this time.
(1) Measurement test of ATP solution
(2) Luminescence persistence test
(3) Measurement test of AMP solution
(4) Measurement of food suspensions
(5) Measurement of microbial suspensions

LuciPac Pen and LuciPac W are kits that combine reagents with the swabs required for ATP + AMP swab tests for picking up ATP plus AMP from the test area).
Take the swab from the kit and wipe the object to be tested, and then returns the swab to the LuciPac unit.
The operation is completed with the push-in the swab and mix with the reagent.
The LUMITESTER provides an immediate numerical indication of the target object's degree of cleanliness.

LUMITESTER / Measuring Instrument
The LUMITESTER measures the level of luminescence based on a biochemical reaction between ATP and Luciferase.
The "luminescent analysis" used here enables measurement at a higher level of sensitivity than most analysis methods, and for this reason, a "luminometer" is required to pick up very feint light emissions.
Conventional luminometers, however, are large, heavy, and expensive, and thus are generally not suited to food safety and environmental hygiene monitoring applications. Kikkoman has successfully broken through this barrier with the LUMITESTER PD series small, lightweight, low-cost luminometers.

The Lumitester PD-30 was specially designed for rapid hygiene monitoring applications, with particular attention to low cost and ease of operation.
The compact unit can be carried in one hand; and is available for less than 20% of the cost of its larger counterpart.
By using the Lumitester PD-30 in combination with specialized reagent, LuciPac Pen, anyone can conduct ATP + AMP swab tests anywhere, anytime.

multilab_team

.. Suntem bucurosi sa te ajutam.... Fie ca vrei sa comanzi si nu esti sigur care este cea mai buna alegere, sau vrei sa afli mai multe despre serviciile noastre, consultantii nostri Iti raspund la orice intrebare
Pentru orice detalii suplimentare tehnice sau comerciale sintem la dispozitia Dvs.
direct Tel. +4 021 312 7144 / 45
sau

service_centrifuge

Centru service autorizat de producator
Service - Mentenanta - Reparati - Consumabile - Piese de schimb, pentru hote aseptice, nise chimice si sisteme de climatizare si purficare aerului .. mai multe »

multilab_laboratories

*Important acest site este unul de prezentare! date tehnice; poze afisate si preturile sunt cu titlu informativ se pot schimba fara notificare prealabila!
All rights Reserved MultiLab© SRL Romania 2003 - 2016
.. detalii »