Aparate pentru Laborator Brutarie - Panificatie

Home Contact Service

Distribuitor autorizat in Romania pentru produsele

aparate_brookfiled aparate_cisa merck_romania aparate_schott

 

ro Aparate de analiza prelucrare a cerealelor sau a legumelor uscate / Produse de morărit, amidon şi produse amilacee » Echipamente laborator panificatie

uk Grain / Cereals Processing and Analyzing Equipments » Standard Bakery Lab Equipments




Controlul calitatii in Brutarie

Echipamente pentru panificatie
Aparat pentru determinarea Granulatie / Finete
Aparat determinarea Umiditate
Aparat determinarea Gluten Umed
Aparat determinarea Indice de deformare
Aparat determinarea Aciditate
Aparat determinarea Cenusa
Aparat determinarea Proteine
Aparat determinarea proprietatilor reologice
Aparat determinarea Cenusa insolubila in Ac. Clorhidric 10%
Aparat pentru determinarea Infectare (Bacillus mesentericus)
Aparat determinarea activitatii apei
Umidometru de cereale si faina

Tehnologia si Controlul Calitatii in Industria Panificatiei

Laborator pentru Brutarie / panificatie cu dotarea standard

Industria morăritului, ca subramură a industriei alimentare, a cunoscut o dezvoltare constantă trecând de la o activitate meşteşugărească rudimentară la o activitate industrială puternică.
Scopul tehnologiei morăritului este obţinerea de făinuri şi crupe de cereale.

Laborator panificatie

Tipuri de faina
Faina alba (extractie 0-30%):
– culoare alb-galbuie cu nuanta cenusie deschisa;
- granule fine si grisate.
Faina semialba (extractie 0-75%):
– culoare alb-galbuie cu nuanta cenusie, cu urme de tarate ;
– granulatie fina.
Faina intermediara (extractie 0-85%):
– culoare cenusie-deschis cu nuanta alba
– contine particule de tarate.
Faina neagra (extractie 0-90%)
– culoare cenusie-deschis cu particule vizibile de tarate.

Compozitia chimica a fainii
Compozitia chimica a fainii variaza in functie de gradul de extractie.

Analiza Făină » Aparatura necesară »
Analiza Drojdie » Aparatura necesară »
Analiza MAIA / verifica regimul de coacere » Aparatura necesară »
Analiza Aluat » Aparatura necesară »
Analiza Produs Finit » Aparatura necesară »

analizoare produse panificatie



Aparate pentru testare si apreciere a calitatii graului fainii si aluatul pentru panificatie

tester_caliate_faina

Determinarea: Granulatie fainii / Finete fainii


Necesar:
• Site granulometrice »
• Optional: masina de sitare »

etuva_laborator_brutarie

Determinarea: Umiditate cereale si fainii


Necesar:
• Etuvă
»
sau
• Balanta de umiditate / Termobalanţă »

analizor_gluten_aluat

Determinarea: Gluten Umed / cantitatea de gluten umed (STAS 90-88)


Necesar:
• Analizor Aluat / Gluten - Glutomat »
sau
• Kit de teste rapide
»




tester_calitate_graul

Determinarea: Indice de deformare a glutenului

Se obţine prin menţinerea unei sfere de 5 gr. de gluten umed, separat în urma spălării mecanice sau manuale, timp de o ora, la temperatura de 30 °C şi măsurarea deformării acesteia în plan orizontal, prin calcularea diferenţei dintre diametrul initial şi final.
Deformarea glutenului este mare dacă depăşeşte 15 mm. Dacă deformarea glutenului este sub 5 mm, activitatea proteolitică este foarte mică, glutenul este foarte elastic şi făina necesită ameliorare cu enzime proteolitice sau reducători.

Necesar: Incubator / termostat »

aparat falling number

Determinarea: Indice de deformare / Indicii de cadere Hagberg

Indicele de cadere furnizeaza informatii despre amilazele implicate in fermentatia aluatului
Aparatul indicele d ecadere "Falling number" este necesar pentru definitizarea retetelor si stabilirea modulul de panificatie.

Necesar: Aparat determinarea Falling number »

Instrumete_testere_panificatie

Determinarea: Aciditate

Necesar:
Sticlarie de laborator »
pH-metru cu sonda de penetratie »




digestor_enzime_aluat

Determinarea: Cenusa

Necesar:
Digestor enzimatic + filtrare »
sau
Cuptor calcinare »

analizor_proteine_aluat

Determinarea: Proteine

Necesar: Instalaţie Kjieldahl »

reometru_viscozitate_paine

Determinarea: proprietatilor reologice.

Necesar: Reometru Brookfield »




tester_paine

Determinarea: Cenusa insolubila in Ac. Clorhidric 10%.

Necesar: Cuptor calcinare »

continut_cenusa_fainii

Determinarea: Cenusa insolubila in Ac. Clorhidric 10%.

Necesar: Baie de apă termostatata »

tester_infectare_cereale

Determinarea: Infectare (Bacillus mesentericus).

Necesar: Incubator »


Analiza_laborator_brutarie

Aparate pentru analiza Drojdie
Determinarea
: Putere de Crestere.

Necesar: Incubator / Termostat »

reactivi laborator brutarie

Aparate pentru analiza » MAIA si Aluat
Determinarea:
Aciditate

Necesar: Sticlarie + Reactivi de laborator »

termometru miez de piine

Aparate pentru analiza » Produs Finit / Miezul
Determinarea:
Temperatura in Miez (imediat după scoaterea din cuptor)

Necesar: Termometru cu senzor de penetrare »




laborator_panificatie
mese_racire_aluat

Mobilier Laborator Panificatie
Mese de lucru frigorifice cu frigidere si dulapuri incorporat, pentru preparare produse de panificatie, patiserie, cofeterie, etc.
»

cotatie_pret

Solicit oferta de pret »
Request / Price quotation »



informati

Consultatnta Tehnica »
Technical consultancy »



service_aparatura_laborator

Service - Mentenanta - Reparati - Calibrare - Consumabile - Piese de schimb, pentru analizoare instrumente si aparatura de laborator »



 
Urmareste-ne ⇝ multilab_twitter multilab_linkedin multilab_facebook

*Important: acest site este unul de prezentare! Date tehnice; Poze afisate si Preturile sunt cu titlu informativ se pot schimba fara notificare prealabila .. cititi rubrica Legal »



| Despre noi | Identitate | Referinte | Contact | Harta-Site | Legal | Conditii generale | Intrebari frecvente | Asistenta pe Email | Service on-line | Assistenta on-line|